top of page

Over Weijenberg Mediation, Kind- en Gezinsbegeleiding

Praktijk voor Mediation, Kindondersteuning en Begeleiding bij Scheiding in Zwolle.

Als je gaat scheiden, dan wil je dat dat zo soepel mogelijk verloopt.

Voor je kinderen, voor jullie zelf. De situatie is immers al moeilijk genoeg. Zorgen dat jullie zo goed mogelijk uit elkaar gaan, met daarbij het belang van jullie kind(eren) voorop: dat is het doel van Weijenberg Mediation! Ik ben Nancy Weijenberg: een betrokken, zorgvuldige en neutrale mediator en kindbehartiger in Zwolle en omgeving.

Mijn visie: een stevige basis voor de toekomst

Ik heb in mijn jarenlange praktijkervaring heel veel ouders zien scheiden. Hierdoor weet ik dat het ouderschap ná een scheiding beter loopt als de zaken goed geregeld zijn en jullie -en de kinderen- op een goede manier zijn begeleid. Als je samen werkt aan constructieve afspraken over de kinderen, de financiële en zakelijke afwikkeling, leg je een stevige en duurzame basis voor de toekomst. Ik zie het elke keer: samen sta je sterker. Júist als je straks niet meer samen bent. Echter ligt dit vaak ingewikkeld. Samenwerking is niet altijd vanzelfsprekend en haalbaar. Begeleiding en bemiddeling kan hierin een uitkomst bieden. Een geruststellend idee: net als bij jullie, staan kind(eren) bij mij centraal. 

 

Weijenberg Mediation gelooft in de eigen regie en kracht van ouders/opvoeders en kinderen én de kracht van het eigen netwerk.  De ondersteuning richt zich erop dat jullie snel, duurzaam én op eigen kracht verder kunnen in de nieuwe situatie. Ik ben in grote mate betrokken en doortastend. En ga altijd voor die gezamenlijke oplossing. 

Nancy-Weijenberg.jpg

 

Mijn diensten

Weijenberg Mediation kan jullie in het gehele proces begeleiden, of juist een gedeelte ervan. Ik ben ervaren, gediplomeerd én gecertificeerd op het gebied van mediation, kindbehartiging en begeleiding bij scheiding.
Elk van deze diensten en trajecten geef ik vorm vanuit werkwijze, protocol, gedragsregels en reglement zoals die zijn opgesteld door de betreffende beroepsgroep en -organisatie. 
Weet je nog niet of en welke begeleiding past? Geen probleem, tijdens de intake kunnen we dit samen bepalen.

Over mij

Jarenlang werkte ik in verschillende functies binnen jeugdhulpverlening en jeugdbescherming. Het is niet voor niets dat ik mij de laatste jaren heb gespecialiseerd in communicatie en conflictbemiddeling bij scheidingen. Daar ligt mijn kracht! Zelfs in een complexe en zeer moeilijke situatie lukt het mij om een samenwerking te vinden en toe te werken naar een resultaat. Met natuurlijk: altijd het belang van het kind voorop. 

Certificeringen en registraties

Naast gecertificeerd en geregistreerd Jeugd en Gezins Professional (SKJ), ben ik gecertificeerd en geregistreerd ADR Register (family) MediatorICR Conflictcoach (specialisatie Family/divorce),  ADR Full Certified Master Negotiator,  gecertificeerd en geregistreerd SCHIP- Behandelaar en KindbehartigerOok werk ik veel met de methodiek Ouderschap na Scheiding (OnS)ook hiervoor ben ik gecertificeerd.

In gesprek met kinderen werk ik onderandere met de methodiek: mijn leven met gescheiden ouders en met het mattenspel: een bijzondere methode die in korte tijd veel inzicht geeft in hoe een kind een scheiding ervaart. 

Daarnaast worden we steeds vaker benaderd om ouders te helpen in het vormgeven van Parallel Solo Ouderschap (PSO) welke wordt geadviseerd wanneer blijkt dat het ouders, ook na intensieve begeleiding, onvoldoende lukt om vanuit coöperatief ouderschap tot een voldoende stabiele en rustige vorm van samenwerking van hun ouderschap te komen. Weijenberg Mediation, Kind- en gezinsbegeleiding is getraind en gecertificeerd door Vanessa Maes welke het model  Parallel Solo Ouderschap gebaseerd op de 6 pijlers heeft ontwikkeld.

ADR geregistreerd mediator & conflictcoach

Ik ben ADR-geregistreerd mediator en conflictcoach. Dat is een beschermde titel. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn, die titel mogen voeren. Lees meer...

Samenwerking
Als mediator en jeugd- en gezinsprofessional werk ik veel samen met collega mediators, advocaten en andere professionals. Samen richten wij ons op nieuwe projecten en verbetering van begeleiding rondom (echt)scheiding en relatieproblemen.

Genoeg over mij, nu over jou.

De keuze in mediators en hulpverleners is enorm. Je ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Het belangrijkste is dat je vertrouwen hebt in de persoon met wie je om tafel zit. Dat kan alleen door elkaar te ontmoeten. Neem contact met mij op, ik help jullie graag!

ICR-Coach-Register.jpg
ADR-full-certified-negotiator.jpeg
ADR-full-certified-mediator.jpeg
ADR-full-certified-conflict-coach.jpg.jp
schip-breuk-geslaagd.jpeg
NMV_logo.png
Logo Kindbehartiger gecertificeerd (1).p
SKJ_logo-e1525093474269.png

Neem vrijblijvend contact op

Dank je wel voor je bericht, ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!

Over: Contact
bottom of page