top of page

Parallel Solo Ouderschap
De methode bij hoog conflict scheidingen

In een hoog conflict scheiding aan het geraken? 

Wat als je als koppel met kinderen uit elkaar gaat en het conflict zo inten is dat er geen overleg meer mogelijk is?

Hoe blijf je een goede ouder terwijl je bang bent jezelf te verliezen in de strijd?

Er is een effectieve methodiek om je te ondersteunen: Parallel Solo Ouderschap

Helaas worstelen 25 tot 30% van alle scheidende ouders met een gevoel van machteloosheid. De scheiding sleept zich maar voort, maar het samen ergens over eens worden ho maar. In deze gevallen is er een benadering die je kan helpen: Parallel Solo Ouderschap.

 

Parallel solo ouderschap (PSO) richt zich niet op het verbeteren van de relatie tussen ouders of het direct verbeteren van de communicatie. Het is geen alternatief voor bemiddeling of tussenkomst van een familierechter. Het doel van een PSO-traject is niet het vaststellen van een ouderschapsregeling, bezoekregeling of het maken van afspraken tussen ouders.

 

Het doel van een PSO-traject is om opnieuw de focus te leggen op de ouder-kindrelatie van jou als ouder, naast de relatie die de andere ouder ook met jullie kind heeft. We begrijpen dat dit voor jou als ouder van cruciaal belang is, zelfs als de andere ouder je blijft uitdagen en soms provoceren.

 

Met de methodiek van Parallel Solo Ouderschap helpen we je om de behoeften en belangen van je kinderen voorop te stellen. En hierbij op een geweldloze manier om te gaan met de uitdagingen waarmee de andere ouder je confronteert.

 

Misschien vraag je je af of parallel solo ouderschap iets voor jou is. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze benadering met name gericht is op situaties waarin ouders niet in staat zijn om effectief met elkaar te communiceren. Als je merkt dat je constant in conflict bent met de andere ouder en dat dit negatieve gevolgen heeft voor je kinderen, dan kan parallel solo ouderschap een positieve oplossing zijn.

 

Als je meer wilt weten over parallel solo ouderschap en hoe het jou kan helpen in jouw specifieke situatie, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Ons team van scheidingsspecialisten staat klaar om je te begeleiden bij het vinden van de beste oplossingen voor jouw gezin. Samen kunnen we werken aan een vreedzame toekomst waarin jij en je kinderen de steun en stabiliteit vinden die jullie verdienen.

Aanmelden

Ouders kunnen rechtstreeks zonder verwijzing aanmelden bij Weijenberg Mediation.

Aanmelden kan ook middels verwijzing plaatsvinden. 

bottom of page